Varivo od graška i noklica s junetinom / 30 min pripreme

Opis jela

Varivo od graška i noklica s junetinom je ukusno i hranjivo jelo koje je idealno za hladne dane. Grašak je dobar izvor proteina, vlakana i vitamina, a junetina je također bogata proteinima. Noklice daju varivu dodatnu teksturu i okus.

Pozitivne karakteristike

Varivo od graška i noklica s junetinom je:

  • Ukusno i hranjivo: Grašak i junetina su bogati proteinima, vlaknima i vitaminima. Noklice daju varivu dodatnu teksturu i okus.
  • Jednostavno za pripremu: Varivo se može pripremiti za samo 30 minuta.
  • Svestrano: Varivo se može poslužiti toplo ili hladno, kao glavno jelo ili prilog.

Sastojci za 4-6 osoba

  • 400 g smrznutog graška
  • 500 g junećeg mesa (vrat ili lopatica), narezano na kockice
  • 1 velika glavica luka, nasjeckana
  • 2 mrkve, narezane na kockice
  • 1 korijen celera, narezan na kockice
  • 1 žlica mljevene crvene paprike
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 lovorov list
  • 2 jaja
  • 5 žlica glatkog brašna

Kalorije

  • 1 porcija (250 g) varivo od graška i noklica s junetinom sadrži oko 500 kalorija.

Vrijeme izrade

  • Priprema: 30 minuta
  • Kuhanje: 1 sat
  • Ukupno: 1 sat i 30 minuta

Priprema

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte grašak, junetinu, luk, mrkvu, celer, crvenu papriku, sol, papar i lovorov list.
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i brašno.
  3. U lonac stavite ulje i zagrijte ga.
  4. Dodajte meso i pirjajte ga dok ne porumeni.
  5. Dodajte povrće i pirjajte ga dok ne omekša.
  6. Zalijte temeljcem ili vodom da prekrije sve sastojke.
  7. Kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat, ili dok se meso i povrće ne skuhaju.
  8. Ulijte smjesu jaja i brašna u lonac i miješajte dok se noklice ne skuhaju.
  9. Poslužite toplo.

Posluživanje

Varivo od graška i noklica s junetinom poslužite toplo uz kruh ili pire krompir.

Varivo od graska i noklica s junetinom

Dodatne informacije

  • Za varivo možete koristiti i svježi grašak.
  • Ako želite varivo učiniti gušćim, možete dodati gustin razrijeđen u malo vode.
  • Varivo možete začiniti po želji s još soli, papra ili nekim drugim začinima.

Varivo od graška i noklica s junetinom servira se…

Ovo jelo je pogodno i za djecu servira se i u vrtićima školama i bolnicama. Vrlo je lagano probavljivo i vole ga svi mladi i stari. S ovim jelom sigurno nećete pogriješiti i nitko neće ostati gladan.

*******

Ako ste pronašli greške ili neispravne informacije u tekstu molimo vas da nam pošaljete na podrska@edoktor.hr kako bi ih mogli što prije ispraviti.

Ovaj članak je namijenjen samo informativnim i edukacijskim svrhama. Informacije u ovom članku nisu zamjena za stručni medicinski savjet. Ako imate bilo kakvih medicinskih pitanja ili problema, obratite se svom liječniku ili drugom zdravstvenom djelatniku.

eDoktor je platforma na kojoj možete dobiti informacije o najboljim doktorima za vaš problem -> Ispunite obrazac na eDoktor aplikaciji i mi ćemo vam pronaći najbolju ponudu.

Zapratite nas na našem Facebooku | Instagramu

Pišite nam u grupu te postavljajte pitanja ili pratite recenzije drugih pacijenata>

 

*Članak i njegove dijelove možete citirati na svom webu navodeći izvor s aktivnim linkom;

Izvor: www.edoktor.hr , (iza zareza dodati link na članak)

Najnovije

spot_img
spot_img
Opis jela Varivo od graška i noklica s junetinom je ukusno i hranjivo jelo koje je idealno za hladne dane. Grašak je dobar izvor proteina, vlakana i vitamina, a junetina je također bogata proteinima. Noklice daju varivu dodatnu teksturu i okus. Pozitivne karakteristike Varivo od graška i...Varivo od graška i noklica s junetinom / 30 min pripreme