Pravila privatnosti

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

O pravilima privatnosti

Ova pravila privatnosti i zaštite podataka (˝Pravila˝) objašnjavaju kako eDoktor prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na stranici www.edoktor.hr.

eDoktor kao pružatelj usluga web stranice www.edoktor.hr je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:
Naziv tvrtke:
Adresa:
Službeniku za zaštitu podataka možete se javiti putem e-mail adrese:

 

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih (korisničkih) potreba ili za potrebe našeg poslovanja:

 • u trenutku kada pristupite stranici www.edoktor.hr prikupit ćemo vašu IP adresu koja se, također, smatra osobnim podatkom,
 • prilikom registracije osobe za korisnika odnosno primatelja newslettera ili drugih obavijesti o proizvodima i akcijama. Kao voditelj obrade od vas ćemo zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) kao što je e-mail adresa. Pravna osnova za obradu vaših podataka je privola. Dakle, korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na stranici  www.edoktor.hr daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka 
 • situacije u kojima prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na stranicu, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Možemo prikupljati informacije o klikovima i  vašem pristupu stranici www.edoktor.hr koje su vam prikazane,
 • kada nam se obratite putem društvenih mreža prikupljamo podatke koje ste nam ostavili dostupnima prilikom postavljanja upita ili zahtijeva,
 • kada se prijavite i sudjelujete u nagradnoj igri koju za vas organiziramo, 

Kada nam date privolu vezanu uz korištenje kolačića putem istih možemo prikupljati:

 •     informacije o vašoj posjeti, uključujući stranice koje posjetite prije i poslije naših stranica i proizvode koje ste pregledali ili tražili,
 •     dužinu posjete određenoj stranici, interakciju s njom i način odlaska sa stranice,
 •     tehničke informacije
 •   informacije u prijavljivanju, tip i verziju preglednika koji koristite,
 •     uređaj koji koristite, lokaciju i podešavanja vremena, dodatke preglednika, operativni sustav i platformu.

Molimo vas da obratite pažnju na obvezan obim podataka koji vas tražimo jer u slučaju da korisnik ne pruži tražene informacije koje su određene kao obvezne da bi izvršili za vas traženu ili očekivanu aktivnost, nažalost, neće vam biti dopušteno uključivanje u istu, bez traženih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

 

Koje podatke i u koju svrhu prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, prezime, e-mail adresa, datum rođenja,  spol, preferirani jezik i sl.

 • Vaše osobne podatke prikupljamo radi:
 • izvršenja usluge
 • korištenja svih usluga na web stranici edoktor.hr
 • što učinkovitijeg odgovora na vaš upit i obradu vaših zahtjeva
 • statističke obrade podataka
 • slanja materijala, ponuda i kontaktiranja
 • poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga
 • provođenja nagradnog natječaja
 • praćenja i usavršavanja našeg odnosa s vama. 

Gdje se čuvaju vaši podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

 

Korištenje društvenih mreža i drugih alata

Radi statističkih analiza i mjerenja stranica www.edoktor.hr se koristi i nekim Google alatima, konkretno koristi se Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti, Google+, Google eCommerce te Google remarketing/ conversation.

Više o pravilima privatnosti Googlea možete pronaći na linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge i treće strane koje imaju zasebna pravila o privatnosti, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka PHOENIX Farmacija dužna je obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Na obradu podataka od strane Google-a i Facebook-a, u sklopu vašeg korištenja navedenih društvenih mreža i alata eDoktor ne može utjecati u potpunosti. Molimo vas da pažljivo pročitate dijelove ovih pravila kako biste znali na koji način Google obrađuje vaše osobne podatke.

Podaci koje Google prikuplja uključuju jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje- primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

Na kraju, želimo vas ovim putem obavijestiti da eDoktor platfroma koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, a o njihovim pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINE https://www.facebook.com/policy.php


U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

Kontakt službenila za zaštitu podataka: https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Koliko dugo ćemo zadržati vaše osobne podatke?

eDoktor platforma neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Ukoliko vas zanimaju detalji i rokovi čuvanja možete kontaktirati službenika za zaštitu podataka.

 

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Kako smo i ranije naveli možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

 

Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti eDoktor platforma kao voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao “kolačiće”.

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivati će vam se  rezultati koji su relevantni za vas.

 

Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova pravila privatnosti eDoktor platforma može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na stranici www.edoktor.hr
Izmjene ovih pravila privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave na stranici www.edoktor.hr
Pravila su zadnji puta revidirana 10. ožujka 2022. godine.