52 pitanja eDoktor – dr.sc. Igor Knezović, dr.med.

Više o ovoj temi

eDoktor zona za pacijente

Tražite najbolju medicinsku uslugu za sebe? Ispunite kratki obrazac i pomoći ćemo vam pronaći najboljeg doktora za vaš upit. 

spot_img

Navratili smo u Polikliniku Knezović gdje smo imali priliku razgovarati s ravnateljem dr. sc. Igorom Knezovićem, dr.med. Ujedno i glavnim šefom koji iza sebe broji više od 20.000 operacija.

Dr. Igor Knezović diplomirao je 1998. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu kao najmlađi student u svojoj generaciji.

Završio je obveznu medicinsku službu na volonterskoj službi KBC Zagreb, a 1. prosinca 1999. položio je državni ispit.

“Teško mi je izdvojiti težak dio posla, svaki dio posla volim .”

dr. Igor Knezović

Za svaku pohvalu

Dr. Igor Knezović je educiran u više centara izvrsnosti za ultrazvučnu operaciju mrene, kao npr. Munchen, SAD, Columbia, Indija (osobno ga je trenirao dr. Agarwal, jedan od najpoznatijih operatera mrene u svijetu).

dr. Igor Knezovic

Uveo je operacije mrene u KB Dubravu

U Hrvatsku je uveo „Karate Chop“ tehniku, koja se odlikuje iznimno preciznom tehnikom loma leće. Na taj način se dodatno smanjuje potreba za korištenjem ultrazvuka što je posebno bitno kod tvrđih i kompliciranih mrena. U Poliklinici Knezović osobno izvodi sve operacije katarakte / sive mrene, te sve laserske korekcije vida.

Dr. Knezović je uveo ultrazvučnu operaciju mrene u KB Dubrava gdje je i radio 5 godina.

Operacija sive mrene je najčešća kirurška intervencija na ljudskom tijelu i postala je rutinska procedura u suvremenim očnim klinikama.

Najnovije metode liječenja Keratokonusa

dr. sc. Igor Knezovic dr. med.

Jedan od posljednjih uspjeha dr. Knezovića bilo je uvođenje Disc Protokola u Hrvatsku za osobe oboljele od Keratokonusa. To je veliki uspjeh i izniman napredak u usporedbi s dosadašnjim operacijama koje postoje (Cross Linking).

Jedina su specijalizirana poliklinika u svijetu koja provodi Disc protokol. U drugim klinikama se izvodi Cross Linking koji samo učvršćuje rožnicu dok Disc protokol vraća izgubljeni vid. Dolaze im pacijenti iz cijele Europe, ponekad i šire. 

Obzirom na velike uspjehe i postignuća te same napretke koje je donio u hrvatske bolnice i općenito u našu oftalomologiju, imali smo se priliku uvjeriti kako je ovo jedan vrlo skroman čovjek s dobrom dušom koji ima jedan veliki cilj u životu, a to je pomoći ljudima da gledaju bez mane i da povrate svoj izgubljeni vid. 

Da ne duljimo, jer mogli bismo još puno pisati o svim uspjesima doktora Knezovića. Snimili smo kratki video gdje smo ga pitali razna pitanja. Privatna i poslovna 🙂 

Pogledajte naš video. 

Video možete pogledati u nastavku ili klikom na link.

Pročitajte više o skidanju sive mrene i dioptrije u jednom potezu >>>

Zapratite nas

Facebook

Instagram