Vježbe za lice protiv bora – Pogledajte ove 3 vježbe

Više o ovoj temi

eDoktor zona za pacijente

Tražite najbolju medicinsku uslugu za sebe? Ispunite kratki obrazac i pomoći ćemo vam pronaći najboljeg doktora za vaš upit. 

spot_img

Vježbe za lice protiv bora

Vježbe za lice protiv bora – Bez obzira na to je li zaključavanje prekinulo vaš tretman protiv bora ili ne, bavljenje jogom lica može vam pomoći da spriječite bore prije nego se pojave.

Na sličan način na koji vježbe joge održavaju mišiće vašeg tijela tonusiranima i jakima, tako i joga lica može tonirati i ojačati mišiće lica kako bi bili manje podložni opuštenosti i borama.

Vježbe za lice protiv bora

“Face yoga” opisuje vježbe lica koje se izvode za toniranje i istezanje mišića lica, obično u pokušaju borbe protiv znakova starenja.

Vježbe za lice protiv bora zapravo imaju dugu povijest korištenja u liječenju određenih zdravstvenih stanja koja utječu na kontrolu mišića, uključujući moždane udare i Bellovu paralizu.

Kao takvo, čini se da ima smisla da bi iste vježbe pomogle u usporavanju starenja kože, budući da studije pokazuju da su problemi povezani sa starenjem poput opuštenosti (propadanje tkiva lica) dijelom posljedica gubitka mišića.

Iako još uvijek nema mnogo dokaza koji potvrđuju da metoda vježbe za lica protiv bora pouzdano djeluje kao i druge intervencije poput krema i botoxa, zagovornici prakse tvrde da njezine dobrobiti mogu uključivati:

  • Pomaže u izglađivanju bora i finih linija
  • Podizanje kože oko očiju i sprječavanje podočnjaka/opuštenosti
  • Toniziranje i popunjavanje obraza
  • Zatezanje kože oko vrata i čeljusti
  • Smanjenje naprezanja, boli i napetosti u preopterećenim mišićima (slično kao što redovita joga koristi ljudima s napetostima mišića i pomaže u promicanju općeg opuštanja)

Vježbe za lice protiv bora ili joga lica

Joga lica pruža vam vježbu za vaše lice. Ova vrsta beauty rutine sadrži izbor jednostavnih vježbi koje su osmišljene za podizanje, toniranje i jačanje mišića lica i vrata. To omogućuje jaču podlogu za kožu i, ako se redovito prakticira, može pomoći u zaustavljanju razvoja bora i finih linija.

eDoktor je platforma na kojoj možete dobiti informacije o najboljim doktorima za vaš problem -> Ispunite obrazac na eDoktor aplikaciji i mi ćemo vam pronaći najbolju ponudu.

Zašto vježbe za lice sprječava bore?

Kako starimo, mišići našeg lica i tijela postaju sve slabiji. Ovo je važno jer zapravo postoji 57 mišića na licu koji doprinose mlađem tenu. S vremenom se to očituje kao gubitak volumena jer se smanjuje zaliha masnih stanica ispod kože. Osim toga, koža usporava proizvodnju kolagena i elastina, dvije vitalne komponente koje održavaju našu kožu svježom, mladom i zdravom. Budući da se mišići kože smanjuju, a koža se ne može skupiti zajedno s njima, rezultat može biti opuštena, opuštena koža.

Redovitim vježbanjem joge za lice možete pospješiti opskrbu mišića lica kisikom i krvlju. To omogućuje dublju detoksikaciju i vašoj koži daje sastojke koji su joj potrebni da se obnovi i ostane mladolika.

Djeluje li stvarno? Pa, jedna pionirska studija male skupine žena otkrila je da su posvećene vježbe joge za lice dovele do toga da se sudionice studije percipiraju kao između tri i pet godina mlađe nego što zapravo jesu.

Kako raditi vježbe za lice protiv bora?

Budući da vaši mišići lica ne mogu sami aktivno podizati utege, za izvođenje ovog tretmana protiv bora morat ćete koristiti vrhove prstiju. Povlačenje kože nije dobra ideja, stoga morate provjeriti jesu li vam ten i vrhovi prstiju dobro navlaženi prije nego što počnete.

Svaki trening se preporučuje raditi trideset sekundi i treba ga ponoviti tri puta dnevno za optimalne rezultate.

Za razliku od nekih vrsta joge, kao što su Bikram ili Ashtanga, ne postoji jedan standardni slijed vježbe za lice protiv bora koji treba slijediti. Umjesto toga, postoji mnogo različitih vježbi koje možete isprobati, bez određenog reda, kako biste vidjeli donose li vam kakve koristi ili olakšanje.

U jednoj studiji prakticirane su 32 različite vježbe za lice protiv bora, svaka u trajanju od jedne minute. Primjeri raznih vježbi uključivali su one usmjerene na donji i gornji dio obraza, prostor oko očiju, liniju čeljusti, vrat i sredinu čela.

3 vježbe za lice protiv bora

  1. Poljubac

Oponašajte gestu poljupca s ravnim poker licem. Ovo je vrlo učinkovita vježba za lice. Jača mišiće oko usta i sprječava opuštenost. Učinite to četiri do pet puta bez pauze.

2. Šokirani pogled

Gledajte u udaljeni predmet raširenih očiju, kao da ste šokirani. To povećava cirkulaciju krvi u vašim očima. Ovo također pomaže u smanjenju podočnjaka i natečenosti oko očiju. Također smanjuje negenetske podočnjake. Činite to pet sekundi, tri do četiri puta dnevno.

3. Za čeljust

Sjednite, spustite donju čeljust i gurnite čeljust prema van, koliko god može ići dok ne osjetite kako vam raste napetost u obrazima, blizu ušiju. Zadržite se u ovom položaju 10 sekundi, a zatim povucite čeljust prema unutra. Ponovite ovo 10 puta. To vam može pomoći da definirate liniju čeljusti i riješite se dvostruke brade.

Vježbe za lice protiv bora za područje oko očiju

Kako biste tonirali mišiće vjeđa, trebali biste vrhove kažiprsta staviti na vanjsku očnu duplju (koja je iznad bora osmijeha) kako biste izgradili otpor. Lagano stežite očne mišiće dok vam oči nisu gotovo zatvorene. Zaškiljite očne mišiće na sekundu, a zatim se opustite.

Stavite vrhove tri prsta na sljepoočnice i zatvorite oči dok nježno povlačite kožu. Držite ovo dvije do tri sekunde i zatim otpustite.

vježbe za lice protiv bora

Spriječite bore na obrazima

Kada su obrazi puni i daju iluziju mladolikosti. Stavite vrhove prstiju s obje strane nosa.

Stisnite nos prema dolje vršcima prstiju. S vremenom ova radnja može omekšati nazolabijalne bore između nosa i usta.

Zatim stavite vrhove prstiju na jabučice obraza, čvrsto pritiskajući jagodice. Držite očne mišiće opuštene dok se smiješite. Držite ovo dvije sekunde i otpustite.

Vježbe za lice protiv bora i za jače usne

Jači mišići oko usta mogu dati iluziju punijih usana. Postavite kažiprste na uglove usta, a zatim ih lagano razdvojite jedan od drugog. Dok to radite, pokušajte napućiti usne kao da nekoga ljubite. Skupite usne što jače možete i zadržite u tom položaju nekoliko sekundi prije nego što ih otpustite.

Tretman protiv bora za jači, mlađi vrat

Jaka vilica i vrat pridonose mlađem izgledu. Da biste radili ove vježbe lica za smanjenje bora, sjednite uspravno i nagnite glavu unatrag. Spojite usne i napravite pretjerano žvakanje dok buljite u strop. Trebali biste moći osjetiti kako mišići vaše čeljusti i vrata naporno rade.

Dok to radite, pritisnite jezik u nepce. Dok vam je jezik još uvijek u položaju, polako spustite glavu prema dolje, prema vratu. Držite glavu u ovom položaju nekoliko sekundi, a zatim je otpustite.

Vježbe za lice protiv bora

Vježbe za lice protiv bora – Tretman protiv bora na čelu

Možete spriječiti stvaranje bora na čelu tako da se udobno uspravite i zatim podignete obrve. Zadržite ih na sekundu, a zatim otpustite. Pogledajte svoje uši i pokušajte ih gurnuti unatrag. Izmjenite ovu vježbu s podizanjem obrva na sekundu.

Ostali izbori stila života kojih treba biti svjestan

Postoji mnogo jednostavnih trikova koje možete primijeniti kako biste odgodili razvoj bora uz jogu za lice:

  • Ostanite dobro hidratizirani jer se suha koža lakše bora
  • Uvijek koristite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 ili višim
  • Prije spavanja uvijek očistite lice i uklonite šminku kako bi se vaša koža pomladila dok spavate.

Vježbe za lice protiv bora – eDoktor je platforma na kojoj možete dobiti informacije o najboljim doktorima za vaš problem -> Ispunite obrazac na eDoktor aplikaciji i mi ćemo vam pronaći najbolju ponudu.

Pročitajte i PRF vs PRP: Sličnosti i razlike tretmana

Zapratite nas na našem Facebooku