Varivo od boba i ječma sa svinjetinom 450 kalorija

Više o ovoj temi

eDoktor zona za pacijente

Tražite najbolju medicinsku uslugu za sebe? Ispunite kratki obrazac i pomoći ćemo vam pronaći najboljeg doktora za vaš upit. 

spot_img

Varivo od boba i ječma uz meso po izboru

Varivo od boba i ječma uz dodatak svinjetine ili piletine super je kada imate malo vremena za pripremu a istovremeno želite pojesti nešto kvalitetno. Napravite prirpemu stavite u lonac i pustite da se kuha što duže na polaganoj vatri.

  • Bob je mahunarkasto povrće koje potječe iz Male Azije.
  • Bob se uzgaja u mnogim dijelovima svijeta, uključujući Europu, Sjevernu Ameriku, južnu Ameriku, Afriku i Aziju.
  • Bob je bogat proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima.
  • Bob se najčešće koristi u kuhanju, ali se može koristiti i za ishranu životinja.

Evo nekoliko primjera kako se bob koristi u kuhanju:

  • Može se koristiti u juhama, variva, salatama, umacima, pahuljicama, pecivima i drugim jelima.
  • Može se koristiti svjež, smrznut ili konzerviran.
  • Može se kuhati na pari, kuhati, pržiti ili peći.

Bob je zdrava i svestrana namirnica koja se može koristiti u mnogim različitim jelima.

Sastojci za 4-6 osoba:

  • 500 g svježeg boba
  • 200 g ječma
  • 500 g svinjske plećke
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 stabla celera
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica mljevene crvene paprike
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 lovorov list
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice bosiljka
  • 1 žlica maslinovog ulja

Kalorije:

  • 1 porcija (250 g) variva od boba i ječma sa svinjetinom sadrži oko 450 kalorija.

Vrijeme izrade:

  • Priprema: 30 minuta
  • Kuhanje: 2 sata
  • Ukupno: 2 sata i 30 minuta

Priprema:

  1. Bob očistite i operite.
  2. Ječam operite i stavite u zdjelu s hladnom vodom.
  3. Svinjsku plećku narežite na kockice.
  4. Luk nasjeckajte na sitno.
  5. Mrkvu narežite na kockice.
  6. Celer narežite na kockice.
  7. Luk, mrkvu i celer pirjajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
  8. Dodajte meso i pirjajte dok ne porumeni.
  9. Dodajte bob, ječam, crvenu papriku, sol, papar, lovorov list, origano i bosiljak.
  10. Prelijte vodom da prekrije sve sastojke.
  11. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata, ili dok se ječam ne skuha.

Posluživanje:

  1. Varivo od boba i ječma sa svinjetinom poslužite toplo uz kruh ili rižu.

Dodatne informacije:

  • Za varivo možete koristiti i konzervirani bob.
  • Ako želite varivo učiniti gušćim, možete dodati gustin razrijeđen u malo vode.
  • Varivo od boba i ječma možete začiniti po želji s još soli, papra ili nekim drugim začinima.

 

eDoktor je platforma na kojoj možete dobiti informacije o najboljim doktorima za vaš problem -> Ispunite obrazac na eDoktor aplikaciji i mi ćemo vam pronaći najbolju ponudu.

 

Zapratite nas na našem Facebooku | Instagramu 

Pišite nam u grupu te postavljajte pitanja ili pratite recenzije drugih pacijenata

Odlično jeloVarivo od boba i ječma sa svinjetinom 450 kalorija